Skyblasters Tour China

Beijing

Van 5 – 21 augustus 2016 hebben de Skyblasters door China getoerd. We zijn gevraagd om te komen spelen op een groot meerdaags festival met internationale acts en nog enkele andere optredens in meerdere plaatsen. Super leuk. En natuurlijk zijn we ook wel een beetje vereerd. Want je krijgt niet iedere dag zo’n mooie kans.

Op 5 augustus vertrokken we naar Beijing. Om meteen door te vliegen naar Xining.

Xining

Van 8-12 augustus hebben we opgetreden op het International Folk Festival in Xining, Qinghai. Een vijfdaags festival met 12 internationale acts. Maar wij waren natuurlijk de leukste! Een paar keer in een groot theater gespeeld en en paar optredens in en om de stad.

En zijn we uitgestapt naar het Qinghaimeer. Het Qinghaimeer  青海湖/Qīnghǎihú: het groene/blauwe meer)  is het grootste meer van China. Het ligt op 3205 meter hoogte op het Tibertaanse hoogland en het onvergetelijke Kumbum klooster.

Baoji

Op 13 augustus vlogen we naar Xi’an en namen we de bus naar Baoji even verderop. Voor een optreden met een Amerikaanse band en de lokale muziekschool. Om de volgende dag via de Famen tempel naar Xi’an te gaan.

Xi’an

In Xi’an was het tijd voor een optreden met de  Amerikaanse band Angry Neighbors voor schoolkinderen. En een bezoek aan het Terra Cotta leger. Om vervolgens met hoge snelheid de trein richting Beijing te nemen.

Beijing

De tour werd afgesloten in Beijing. Op 19 augustus met een concert voor onze gastheren die deze toer mogelijk gemaakt hebben. En een dag later sloten we onze tour en de Olympische Spelen af met een open lucht concert midden in Beijing. Er waren ruim 20 miljoen mensen in Beijing en ze waren er bijna allemaal. Wat een feest. En wat een mooie toer! Echt een super beleving.